Íjász tanfolyam

Ha elmúltál már 10 éves és egy különleges sportolási lehetőséget keresel, akkor gyere el hozzánk és próbáld ki az íjászatot. Az őseinknek ez életforma volt, nekünk kikapcsolódás és örömforrás. Az első alkalom ingyenes, és ha tetszik vágj bele a tanfolyamba!

A magyar történelem során meghatározó szerepe volt a pusztai íjászatnak, hisz nem véletlen neveztek minket íjfeszítő népnek. A vérünkben van. Ez a titka annak, ha valaki kortól, nemtől függetlenül kipróbálja az íjászatot „felpezsdül a vére” és nem tudja abbahagyni. Ez egy szellemi sport, amihez nem nyers erő kell, hanem technikai felkészültség. Kiváló szabadidős tevékenység, ami fegyelmet, önuralmat, összpontosítást tanít. Mindemellett, ha sohasem leszel profi célbalövő, akkor is büszkén vállalhatod az íjászatot és a magyar nemzeten belül egy nagyobb közösség része lehetsz.

Az Egyesületünk által szervezett alapszintű tanfolyam célja, hogy bevezessen az íjászat világába. A tanfolyam elméleti és gyakorlati vizsgával zárul, melyről oklevelet és igazolványt állítunk ki. A nyomtatott elméleti anyagokat és az íjászfelszereléseket (történelmi vagy vadászreflex) mi biztosítjuk számodra. A lövésgyakorlatokat jó időben kültéri, hidegebb időben pedig zárt lőpályán tartjuk Dorozsmán.

A tanfolyam kezdési időpontja: 2023. szeptember 08. 18:00 óra (a jelentkezők számától függően)
Helyszíne:  Szeged-Kiskundorozsma Vásártér sor, DÍBAK Íjászpálya (GPS: N46.281 E20.056)
Díja: 20.000 Ft (mely az első alkalommal fizetendő)
Időtartama: 10 alkalom + a vizsga
Tanfolyami napok: minden szombaton 09:00-11:00 (megbeszélés tárgya…)
Tematika: 20% elmélet és 80% gyakorlat

Íjász oktatók:

  • Turner Tibor
  • Kerekes Ferenc
  • Gárdián Lajos
  • Barhács István

Ha szeretnél ellátogatni egy edzésre, előtte jelezd telefonon:
Kerekes Ferenc +36-30-475-1294.

Ha tanfolyammal kapcsolatos kérdésed merülne fel:
Szunyog Mihály +36-30-535-9084.

A résztvevők száma véges, ezért szeretnénk előre tudni hány főre számíthatunk. Ha már biztos vagy benne, hogy tudsz jönni, küldd el az előjelentkezésedet az alábbi űrlapon keresztül:

Adatvédelem: mi sem szeretjük, ha adatainkat kiadják harmadik fél számára, ezért ígérjük, senkinek nem adjuk tovább adataidat! Köszönjük a bizalmat!