DAR Történelmi VS 2017 – összefoglaló

A Magyar Íjász Szövetség megtisztelő felkérésére, a 2017. évi 6 fordulós Dél-alföldi Regionális Történelmi Versenysorozat 2. fordulóját csapatunk, vagyis a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre Sportegyesület szervezhette meg.

Az esemény 2017. május 20-án (szombaton) volt, a verseny helyszínéül pedig ismét a Hősök Ligetét választottuk. Közel 140 fő állt a 21 célból álló versenypályára, ami a 2016. október 1-jén rendezett íjászversenyünk résztvevőinek pont a kétszerese. A rendezvény regisztrációs és felkészülési helyszíne a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt, ahonnan a Hősök Ligetébe vonultunk át hagyományörző viseletben, csapatzászlók alatt, rendőri felvezetéssel a közúti forgalom lezárása mellett. Többek között Kiskunfélegyházáról, Kétegyházáról, Hetényegyházáról, Kiskunhalasról, Szekszárdról, valamint Romániából is érkeztek hozzánk az eseményre.

A 3,5 órás versenyt követően a Petőfi Sándor Művelődési Házba visszavonulva meglepetésként, Nagy István és társa jóvóltából, citerazene fogadta a megfáradt versenyzőket. A Szélmalom Vendéglő által szervírozott finom ebédet követően az eredményhirdetés következett, ahol 12 versenyzőnk nyakába kerülhetett érem. A napot nyereménysorsolással zártuk a Freddo Kft. és az Íjászsarok felajánlásainak köszönhetően. Emellett Egyesületünk külön díjazta a legfiatalabb és a legidősebb versenyzőt, illetve azt, aki elsőként küldte el az előnevezését a versenyre. A színvonalas szervezésünknek ismét meglett az eredménye, hisz a főszervező Egyesület elnökének elismerő szavai mellett, jövő évben is számítanak ránk a versenysorozat egyik állomásaként.

Zárszóként, a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre Sportegyesület minden tagjának és hozzátartozójának köszönettel tartozunk, akik részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban. Köszönjük Gordos Ferdinánd plébános úrnak a hozzájárulását, hogy az íjászversenyt a Hősök Ligetébe szervezhettük meg, valamint Hajdú Gézának, hogy a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház kulturált udvarán fogadhattuk vendégeinket és rendelkezésünkre bocsátotta az ehhez szükséges eszközöket, és Csányi Józsefnek, hogy parkolás céljára rendelkezésünkre bocsátotta az ingatlanját. Továbbá köszönjük a Kiskudorozsmai Önvédelmi Csoport Polgárőr Egyesületnek, hogy a rendezvény ideje alatt biztosították a helyszínt, az UNGI Bt.-nek és Ungi Tamásnak, hogy a guruló hangosításról, videófelvételről és zenéről gondoskodott, valamint Nagyné Szunyogh Tündének és Tari Gellértnek a remek fotókat és a videófelvételt. A dorozsmai lakosoknak pedig köszönjük a türelmet és a megértést a Hősök Ligetének a lezárásáért.

DAR Történelmi Versenysorozat 2. forduló eredmények