Ünnepi közgyűléssel zártuk a 2016-os évet

Egy kis összefoglaló a 2016. december 10-ei közgyűlésünkről, melynek helyszíne a dorozsmai Szélmalom Vendéglő volt. Bár sok napirendi pont volt, mégis remek hangulatban és gyorsan eltelt az a néhány óra, amit a tagokkal és családtagjaikkal együtt töltöttünk.

A 2015-ös évet zártuk most le, valamint 2017. programjait és költségvetését részleteztük. A 2016-os év lezárása márciusban lesz, de röviden összegezve: minden szempontból jól sikerült ez az év. Volt benne munka bőven, de élmény is. Bővült a taglétszámunk, mondhatni a 2015 év végi közgyűléséhez képest megduplázódott. Tudjuk, ez nagyobb felelősséggel jár és még több munkával. Állunk elébe. Nézzük, mi történt a közgyűlésen.

A Közgyűlés szavazata alapján nyilvántartásba vettük az új tagokat. Persze, hogy ne legyen olyan “papírszagú” ez a napirendi pont, kiegészítettük egy kis íjász-avató jelenettel: minden kedves új barátunknak egy-egy vesszősuhintást mért a fenekére Szunyog Misi elnök és Turner Tibi alelnök. Tetszett mindenkinek, legyen hát hagyomány. Ezt követően a 2015-ös töredék évének beszámolóját, majd a 2017-es év pénzügyi és programtervezetét ismertettük majd fogadtuk el. Elég sűrűnek ígérkezik a 2017-es évünk, ami köszönhető annak is, hogy felkérés alapján a MÍSZ DAR történelmi versenysorozatának egyik állomása lehetünk május 20-án. Természetesen, mint Egyesület szeretnénk bekapcsolódni a versenysorozatba, így igyekszünk megszervezni, hogy minél többen eljussunk az 5 másik helyszínre. A másik, három fordulós verseny pedig a Sólyom Próbák, ahol a 3. állomásként, augusztus 5-re vállaltuk a versenyszervezést a dorozsmai Hősök Ligetébe. Ezekhez viszont mind szükséges az emelt edzésszám, az intenzívebb felkészülés végett, melyhez a feltételeket biztosítanunk kell. A 2017. évi programok között szerepel még a különböző rendezvényeken való bemutatók és lövetések szervezése, a tavaszi és őszi íjász tanfolyamok, a márciusi közgyűlés, az akácvirágzáshoz kötött forráskúti házibajnokság, júliusban a Magyar Íjászat Napja keretében a Hódmezei csata, a nyári íjásztáborunk, valamint az Egyesület októberi születésnapi rendezvénye, hogy csak néhányat kiemeljek. A további napirendi pontokban volt személyi kérdés, megszavaztuk a 2017. évi tagdíjakat, bemutattuk az új, egységes csapatmez mintákat és kihirdettünk az Egyesület részére felajánlott két meghívást, egy-egy karácsony előtti, hagyományőrző ünnepre. Ezt követően mindenki beadott egy névvel ellátott nyílvesszőt, melyet egy nemzeti színű szalaggal összekötöttünk. Ez a csapat összetartozásának a jelképe, amit már ki is tettünk az edzőterem falára.

A közgyűlés végére maradt a hab a tortára 🙂 Néhány embert szerettünk volna tiszteletbeli íjásszá előléptetni, a csapat megalakulása óta a közösségért tett kiemelkedő munkájáért, amivel sikerült igencsak meglepni az érintetteket. Még ha a háttérben is vannak, de fontos részét képezik a csapatnak, hisz ha főzni kell, szervezni, varrni, tortát sütni vagy éppen ami adódik feladat, akkor rájuk mindig lehet számítani: Turnerné Terike, Kovács Szilvi, Ézsiás Zsuzsi, Lekes Móni, Perecz Marci, Lekes Attila. A hölgyek oklevelet kaptak és egy orchideát, a férfiak pedig az oklevél mellé egy üveg, áfonya ágyra ültetett házi törkölypálinkát, emblémázott címkével. Ezentúl négy darab egyedi készítésű díj (fa alapra rögzített, mart bronz embléma) került átadásra azoknak, akik nélkül nem tartana ott az Egyesület, ahol most tart: Prónai Tibi, Kovács Szilvi, Szabadi Peti. A negyedik díjat egy emblémázott pólóval Tar Ferikének ajándékoztuk a 2016-ban elért versenyeredményeiért, amivel az Egyesületünk hírnevét erősítette. A díjak remek kivitelezését ezúton is köszönjük Nádor Gyurinak és Kerekes Ferinek. A vacsora előtt még benézett hozzánk a Mikulás, aminek persze a gyerekek nagyon örültek. A szegedi Vitaminszalon is besegített a Mikulásnak, hisz küldött a csomagokba gyümölcsöt, ami mellé virgács gyanánt bekerült egy-egy szál arany nyílvessző. Ezenfelül minden jelenlévőt a vacsora terítéke mellett egy kézzel készített, szaloncukrokkal tűzdelt Mikulás dísz várta Szunyogné Marika jóvoltából, amit szintén köszönünk!

A finom vacsorát követően még mindig maradt meglepetés a tarsolyban. Az egyik, hogy tortával köszöntöttük a decemberi szülinapos tagjainkat. Amúgy is szokásunk minden hónap utolsó edzésén tortával köszönteni a szülinaposokat, de most azért ünnepiesebb volt a környezet és a hangulat 🙂 A másik meglepetés volt a vendéglátónk felajánlása, ugyanis Miklós Zsolt, a Szélmalom Vendéglő egyik tulajdonosa, átadott az Egyesület részére 20.000 Ft támogatást, hogy hozzájáruljon a csapat működéséhez, céljainak eléréséhez. Köszönjük! Végezetül, az Egyesület elnökségének kezdeményezése alapján, kihirdettünk egy adománygyűjtési megmozdulást. Minden jelenlévő szíve és lehetősége szerint beletehetett valamekkora pénzösszeget egy dobozkába. Karácsony alkalmából szerettünk volna egy kis örömet okozni azoknak, akiknek nélkülözniük kellett egész évben. A terv sikerült. Összesen 40.000 Ft értékben tudtunk ajándékozni egy-egy csomagot két, nehéz körülmények között élő családnak. A csomagokat személyesen adtuk át és az került bele, amire szükségük volt. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az örömükhöz!

A közgyűlésen készült fotókat köszönjük Lekes Dzseninek, Csányi Ginának és Fejes Vivinek.