DAR Történelmi VS 2018 – összefoglaló

Ismét örömmel számolhatunk be a 2018. évi 6 fordulós Dél-alföldi Regionális Történelmi Versenysorozat első állámosán történtekről, melyet idén elsőként Egyesületünk, a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre Sportegyesület bonyolított le.

Az esemény 2018. május 12-én (szombaton) volt, a verseny pedig újra a Hősök Ligete árnyas fái között zajlott le. A rendezvény regisztrációs és felkészülési bázisa a Petőfi Sándor Művelődési Ház volt, ahol egyben a versenysorozatot is megnyitottuk. A magyar himnusz felcsendülését követően Szunyog Mihály (egyesületi elnök) és Dinnyés Gyula (a versenysorozat útjára indítója) szavai mellett Lauer István és Mihálffy Béla képviselők is építő jellegű gondolataikkal bíztatták a versenyzőket, ami után a Hősök Ligetébe vonultunk át hagyományörző viseletben, csapatzászlók alatt. Pontosan 114 fő állt a 21 célból álló versenypályára és többek között Kiskunfélegyházáról, Soltvadkertről, Kétegyházáról, Szekszárdról, valamint a határon túlról, Romániából is érkeztek hozzánk az eseményre. A 3,5 órás versenyt követően a Petőfi Sándor Művelődési Házba visszavonulva Bakos József tangóharmonikás muzsikája fogadott bennünket a Dél-Alföldi Harmonikabarátok Egyesület részéről, akit Gárdián János énekes kísért. A Szélmalom Vendéglő által szervírozott finom ebéd után az eredményhirdetés következett, ahol 18 versenyzőnk nyakába kerülhetett érem: (íjkategória és korosztály részletezése nélkül) Domokos Jázmin Napsugár 1., Horváth Attila 2., Horváth Lili Flóra 2., Katona Ferenc 2., Kormos Máté 1., Kószó Dóra 1., Lekes attila 1., Marschall Kristóf 3., Ótott Csanád 1., Ótott Lehel 1., Pencsók Edit 2., Perecz Márton Gergő 2., Sipos Samu Árpád 2., Szabadi Rebeka 2., Szilágyi Gábor 1., Szunyog Mihály 3., Turner Tibor 3., Vastag Valéria 2. A napot nyereménysorsolással zártuk a Freddo Kft., az Íjászsarok, valalmit Szalma József íjkészítő felajánlásainak köszönhetően. A teljes eredménylista ide kattintva letölthető.

Zárszóként, a Dorozsmai Íjászok Baráti Köre Sportegyesület minden tagjának és hozzátartozójának köszönettel tartozunk azoknak, akik részt vettek a szervezésben és a lebonyolításban. Köszönjük Gordos Ferdinánd plébános úrnak a hozzájárulását, hogy az íjászversenyt a Hősök Ligetébe szervezhettük meg, valamint Hajdú Gézának, hogy a Dorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Ház kulturált udvarán fogadhattuk vendégeinket és rendelkezésünkre bocsátotta az ehhez szükséges eszközöket, és Csányi Józsefnek, hogy parkolás céljára rendelkezésünkre bocsátotta az ingatlanját. Továbbá köszönjük a Kiskudorozsmai Önvédelmi Csoport Polgárőr Egyesületnek, hogy a rendezvény ideje alatt biztosították a helyszínt, az UNGI Bt.-nek és Ungi Tamásnak, hogy a guruló hangosításról, videófelvételről és zenéről gondoskodott, valamint Szunyogh Tündének az egészségügyi pont biztosítását és Harmat Balázsnak a remek fotókat. A dorozsmai lakosoknak pedig köszönjük a türelmet és a megértést a Hősök Ligetének a lezárásáért.